Човекът занимаващ се с директните плащания във фонд "Земеделие" Свилен Костов е уволнен, научи Фермер.БГ от отлично осведомени източници в ДФЗ.

Говори се, че "изпращането" му от разплащателната институция е във връзка с проблеми около директните плащания, за които цялото ръковдство на фонда и на МЗХ обясняват навред, че няма никакви проблеми. Това, че си заминава, не по собствено желание, дългогодишен кадър обаче говори точно обратното.

Служителят е бил изхвърлен от ДФЗ в петък, дни преди да бъде организирана шумната пресконференция на земеделските институции, на която беше казано колко успешно започва кампанията за плащания 2010. В деня на пресконференцията се появиха слухове за технически проблеми в ДФЗ, които се потвърдиха на следващия ден, когато оправданието за неизпратените субсидии беше, че системата СЕБРА  по думите на министър Мирослав Найденов "била изпушила", което изказване разсмя всички запознати с начина на работа на тази система и последвалото опровержението на БНБ пред Фермер.БГ.

Положението в ръковoдената от Светослав Симеонов институция е нетърпимо, издават чиновници. Там се работило под стрес и напрежение, а сутрин се записвало кой в колко часа е дошъл на работа. Дори при закъснение от 5 мин. пък се пишели обяснения, негодуват потърпевши администратори.

 

От системата на ДФЗ е уволнена и PR–ката на Фонда - Екатерина Стоилова, която от няколко месеца заемаше ръковдната рейтингова длъжност. Преди това Стоилова бе дългогодишен журналист с ресор - агробизнес, във вестник Дневник. В коридорите на ДФЗ се говори, че причина за нейното уволнение е "разминаване във вижданията за изграждане на публичен рейтинг и PR на Държавен фонд Земеделие и най-вече на ръководните в момента кадри."

 


© 2011 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!