Официално откриване на изложението БАТА АГРО 2017 ще се състои утре - 16 май 2017 г. от 11:00 часа на летище Стара Загора. 
 
Форумът ще открие министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов. Специални гости на откриването се очаква да бъдат - посланикът на Република Чехия в България Н.Пр. Душан Щраух, Мария Балашова - втори секретар на посолството на Руската Федерация в България и представител на министерство на земеделието, кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров, проф. Христина Янчева - ректор на Аграрен университет Пловдив, проф.Иван Въшин - ректор на Тракийски университет Стара Загора.
 
 
Поздравителен адрес към организаторите и изложителите на БАТА АГРО е изпратен от ректора на Русенския Университет Ангел Кънчев. 
 
От 14:00 ч. ще се проведе информационен семинар, организиран съвместно с министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ), относно мерките по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), стартиращи през лятото и есента на 2017 г.
 
На БАТА АГРО 2017 за пръв път ще бъде представен сектор животновъдство. Ще вземат участие фермери, селекционери, фирми, предлагащи продукти и услуги.
 
 
Интересът към този сектор се увеличава, поради акцента на ПРСР върху него. На БАТА АГРО традиционно участват компании, предлагащи оборудване за животновъдни ферми, но до момента животни не бяха представяни.
 
Това се очаква да бъде съществен елемент на изложението през май 2017, което ще допринесе значително за разнообразяване на продуктовата гама на форума, но и ще привлече интереса на специфична група фермери.
 
Фокусът на изложението  е земеделската техника, но през годините успешно бяха застъпени и браншове като: семена, растителна защита и торове, напоителни системи, дърводобив и дървообработване, парници и оранжерии, фуражна индустрия, строителни компоненти, строителна техника, инструменти, резервни части и консумативи, финансови институции, консултантски услуги, автомобили и др.