Утре от 10.30 ч.  във Военния клуб в гр.Пазарджик ще започне Обществен дебат за бъдещето на Общата селскостопанска политика ( ОСП ) на ЕС след 2014г.

 

По време на дебата ще бъдат обсъдени бъдещите промени в ОСП във връзка с директните плащания, агроекологичните плащания, плащанията за необлагодетелствани райони – размер, бюджет за България, възможни ограничения, критерии, възможност за изравняване на субсидиите между старите и новите страни-членки; Секторна политика – гъвкавост при формулирането на националната политика за подпомагане на земеделските производители; Пазарни механизми за подкрепа на различни браншове.

 

Гост и лектор на срещата ще бъде Генералния секретар на европейската организация на фермерите Copa Cogeca - Пека Песонен. Участие в дискусията ще вземе и зам.министъра на земеделието и храните Светлана Боянова. В програмата са включени и изказвания на секретаря на Асоциацията на земеделските производители в България ( АЗПБ ) Ивайло Тодоров и евродепутата от ГЕРБ Мария Неделчева.

 

Дискусията ще се проведе във Военен клуб - Пазарджик, ул. "Княз Александър Батенберг" № 3.

 

 

© 2011 fermer.bg