Утре, 28 февруари 2017 година, в София ще се проведе среща на високо Европейско ниво за сектор „Тютюн“. Това съобщиха от Националната асоциация на тютютнопроизводителите- 2010 (НАТ-2010).
 
 
Г-н Цветан Филев – президент на UNITAB – организацията на тютюнопроизводителите от Европейския съюз (ЕС) и г-н Доменико Кардинали – президент на FETRATAB – организацията на преработвателите на тютюнева суровина в съюза, ще проведат поредна работна среща от подготовката за обединение на тютюневия бранш на стария континент. 
 
 
Очаква се учредителният акт по регистрацията на Европейска междубраншова организация да се състои през месец май 2017 г в Рим, Италия.
 
Теми дебатирани на срещата ще са Европейска междубраншова организация - цели и идеи, Актуална ситуация в сектор „Тютюн“  в България, на Балканите, в Европа и в света.
 
Утре в 11:30 часа в Министерство на Земеделието и храните (МЗХ), служебният министър проф. Христо Бозуков ще приеме представителите от сектора за разговор. 
 
В 15:30 часа в София в хотел Балкан, зала „Пирин“, ще стартира среща-дебат между браншови асоциации на производители и преработватели на тютюн с участието на UNITAB и FETRATAB. Срещата ще продължи до 17:30 часа.
 
 
Междувременно от 13:00 часа в Голям Колегиум на МЗХ ще се проведе Консултативен съвет (КС) по тютюна към Министъра на МЗХ.