Не е рядкост детските преживявания да бъдат в основата на решенията на човека в зряла възраст. Те често допринасят за неговото професионално развитие. Подобен е случаят с 28-годишната Анастасия Браву, чийто живот като дете сред лозята и природата впоследствие я тласка към развиване на семейния бизнес в отглеждането на трапезно грозде за износ, пише Ypaithros.gr.

Ужасно време, уникално вино - случаят на швейцарците

Семейната ферма на Браву се намира в гръцкото село Стимага, Коринт.

Тук семейството ми отглежда лозя, от които произвеждаме голямо разнообразие от трапезно грозде. Откакто се помня, помня и лозята. От малки деца ходихме с брат ми да помагаме на нашите в работата, споделя младата жена. Това я кара да продължи семейната традиция, но и да я модернизира.

Браву внимателно следи нуждите на пазара и желанията на потребителите. Държи под око конкуренцията в други европейски страни и инвестира в нови сортове, произведени в други страни, а не в Гърция.

Един от предпочитаните сортове в чужбина и на вътрешния пазар е Султанина. Той дава висококачествено и вкусно грозде. Тъй като през годините страни като Испания, Италия, Чили и Южна Африка започват да култивират други сортове грозде, Браву решава, че за да останат конкурентоспособни на пазара, те също трябва да потърсят нови.

Затова семейството й засажда Crimson Seedless, Cotton CandyTM и Sweet SapphireTM и Jack`s SaluteTM.

Постоянно развитие

Семейната ферма на Браву е пример за непрекъснато развитие. Тъй като регионът е известен с производството и износа на грозде, те решават да опитат сами да изнасят продукцията си. Днес продължават да разширяват портфолиото си, продуктовия си капацитет и да модернизират оборудването. Работят активно и върху намаляването на използването на пестициди.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Doctor X Nabat - мобилното приложение в помощ на всеки фермер

Вижте последните промени във финансирането на лозаро-винарския сектор

Така в Словения произвеждат устойчиво вино