Отборът на Професионалната гимназия по аграрно стопанство в Добрич завоюва сребърен медал от Регионалния етап на Националното състезание „Млад фермер“, съобщиха от училището.
 
 
Домакин на проявата бе ПГСС „Ангел Кънчев“ –  Русе.  29 отбора от цялата страна мериха сили в три направления - Механизация на селското стопанство, Растениевъдство и  Животновъдство, предаде dobrudjabg.com. В състезанието участваха 29 отбора, които мериха сили в три направления: Механизация на селското стопанство, Растениевъдство и Животновъдство.
 
За Направление Механизация на селското стопанство, за ПГ по аграрно стопанство се състезава Мохамед Мюджелиб Неджиб – 11в клас, професия „Фермер“. Надпреварата се проведе в два модула: Електронен тест за водач категория „Ткт“  и Майсторско управление на колесен трактор, като Мохамед спечели златен медал, купа и грамота. 
 
В Направление Растениевъдство се състезава Станимир Василев Димитров – 11в клас, професия „Фермер“. Модулите, по които се състезава са разпознаване на семена от зърнено-житни, зърнено-бобови, технически и зеленчукови култури и присаждане на лоза на маса с ножица Омега. Ученикът беше отличен със сребърен медал, грамота и купа. 
 
В Направление Животновъдство в надпреварата участва Ергин Ердинч Сали - 11в клас, професия „Фермер“. Състезателните модули бяха разпознаване на фуражи и фуражни добавки и хигиена на млекодобива и хуманно отношение към животните. Ученикът спечели трето място и беше отличен с грамота, купа и медал.