Фирма Универсал НВГ организира семинар в гр. Трявна, на който запозна фермерите с продуктовата гама машини, които фирмата предлага през 2015 г. Освен полезната информация за машините, фермерите получиха и богата и разнообразна информация за торове, семена и препарати за растителна защита, която да ги ориентира в подходящите за тях продукти за новата кампания.

 

Собственикът на фирма Универса НВГ и един от най-уважаваните земеделци у нас Николай Върбанов приветства гостите при откриването на семинара. Пред екипа на Фермер.БГ той сподели:

 

"Ние всяка година провеждаме такива семинари и основната идея е да запознаем нашите клиенти с новостите в развитието на земеделието, като технологии, като семена. Въобще в земеделието има много голяма година и клиентите смятаме, че клиентите имат нужда да са близо до всички новости , които навлизат в тази област."

 

 

На семинара беше представена цялостната  гама машини – трактори и комбайни Claas и прикачната техника  Amazone от партньора  на Универсал НВГ -  официаленият вносител на марките за България  - Рапид КБ.

 

 

Специално внимание по време на събитието бе отделено на прецизното земеделие и как фермерите да бъдат по-успешни използвайки новите технологии. Пред фермерите беше презентирана новата навигационна система Track Guide ІІІ и всички нейни предимства.

 

Новите продукти, които са в нашата гама са навигационната система Muller Track Guide ІІІ, новата система за автоматично управление на машините Track Leader Auto. Основните разлики между Track Guide ІІ и новият Track Guide ІІІ се състоят в това, че екраните са по-големи и вече са оборудвани с технологията Touch Screen, заяви по време на семинара Виктор Кнаус , Продуктов мениджър на Muller Electornik. В стандартното си оборудване новите навигации имат вече оборудван порт за монтаж на камера. Най-голямото преимущество обаче на Muller Track Guide ІІІ е , че при новите системи комуникацията между автопилот системата и терминала се осъществява посредством LAN кабел , което прави връзката между тях много по-добра, допълни още той.

 

 

Другата голяма новост в продуктовото фолио на Muller  за 2015 г., с която се запознаха фермерите по време на семинара бе и  т. нар. ASD протоколът, който е специализиран  софтуер за контролер на пръскачките.

 

Новост тук е това, че вече на клиентите се предоставя възможност , притежавайки старата система за оборудване на пръскачки - контролера Spray Light  и притежавайки навигационните системи Track Guide ІІ или Track Guide ІІІ, фермерът има възможност да обвърже посредством ASD протокола  контролерът с навигационната система и чрез  това, тя да осъществи авточматичен секционен контрол на пръскачката. Това води до намаляване на загубите на препарати, като също така се опазват и полетата от изгаряне при обработка, подчерта още Виктор Кнаус.

 

Универсал НВГ тази година празнува своите 25 години и по случай този годишнина, фирмата предвижда много активности и промоции през цялата 2015 г. На семинара бе обявена и първата атрактивна промоция за годината:

 

Промоцията на продуктите на фирма Muller , която обявихме днес ще бъде с продължителност до 31 март тази година. Тя е във връзка с 25 годишнината, която празнуваме и се провежда с любезното съдествие на фирмата  Muller Electronic. Промоцията се състои в специални промоционални цени на новата навигация Track Guide ІІІ и в трите му варианта, както и за новете автопилот системи Track Leader Auto.

 

Фермерите , които присъстваха на събитието участваха в томбола , която се разигра в края на семинарната част. Щастливците бяха изтеглени от дългогодишния клиент на фирма Универсал , Светла Стоянова, управител на фирма Хелга и спечелиха автопилот, влагомер за зърно и уред за киселинност.

 

Събитието продължи с много веселие , а домакините бяха категорични, че семинарите на фирма Универсал НВГ са се превърнали вече в традиция и ще продължат и в бъдеще.


 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!