Универсал НВГ Долна Оряховица ще представи в полева демонстрация най-новите трактори  Claas Axion 800 и 900, както и новия хибриден зърнокомбайн Claas Lexion 760 на 18 юни в Долна Оряховица. Тракторите  Axion 800 и 900 правят своята премиера и първи презентации по българските полета, а преди дни земеделци имаха възможност да се запознаят с машините в базата на фирма Универсал НВГ.

Axion 900 е трактор с напълно нова конструкция, който е в горния сегмент на програмата за мощни трактори на CLAAS. Предлагат се четири модела с мощност на двигателя между 320 и 410 к.с.

 



„При новите ни серии Axion във високoмощностния диапазон сме приложили последните технологични иновации при двигателите, отговарят на последните еконорми Tier IV Final, за по-голяма икономия на гориво.  Благодарение на нашата система CLAAS POWER SYSTEMS (CPS) – двигател FPT с технология SCR; преден мост DANA и заден – GIMA, в комбинация с предавателната кутия ZF ECCOM 3.0 CVT – ние предлагаме трактори от най-ново поколение с висока производителност и оптимален разход на гориво“, каза за Трактор.БГ Ларс Аренс, експорт мениджър на Claas.

Серията Claas Axion 800 се предлага в 4 модела с мощност на двигателя от 215 до 264 к.с.

 



Claas Axion 850 беше отличен от 23-ма аграрни журналисти с престижната международна награда Трактор на годината 2014. Claas спечели с Axion 800 CMATIC в категорията Горен клас трактори титлата „Машина на годината“ на DLV. Журито оцени високо лоста за управление CMOTION, терминала CEBIS и опростената комуникация между двигателя и скоростата кутия.

На презентацията своя дебют в Българияще направи и хибридният зърнокомбайн Claas Lexion 760 – демо машина, която ще жъне ечемик в землището на Долна Оряховица. Очаква се на презентацията да участват над 150 земеделски производители от цялата страна.  Ще се проведе и традиционния ритуал Зажънване, който ще бъде открит от земеделския министър Димитър Греков. Началото е от 11 часа в базата на Универсал НВГ Долна Оряховица - на ул. „Райчо Даскалов” № 2.


 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!