Мощ и дизйн, облечени в гумени вериги съчетават в себе си гумено-верижните трактори Chаllenger, които се предлагат на българския пазар от фирма Варекс ООД. Challenger остава номер едно при уникалната технология трактор с гумени вериги.

 

От тази година на българския пазар е най-новaта серия трактори в семейството на Chаllenger – МТ 700 Е. Тя направи премиерата си на БАТА Агро 2014 с модела MT775 E в уникалния дизайн Stealth, който беше демонстриран за първи път на Агротехника 2013.

 

Характерното за новата серия, че за първи път на пазара се предлага гумено-верижен трактор Challenger с двигател AGCO Power. А конкретно на серия 700, той е 7-цилиндров, той е 9,8 л., с номинална мощност 400 к.с., максимална мощност 430 к.с.
 

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:


Основните предимства на тракторите Chаllenger, които многократно вече са ставали достояние на българските производители, са тези, които ги правят най-високо производителната теглителна технология в земеделеието въобще в света.

 

Mobil Track ходовата част, в комбинация с изключително икономичния вече AGCO Power двигател и класическата Power Shift трансмисия на Caterpillar, която е специално конструирана за гумено-верижен трактор. Въпреки внушителните си размери, новите трактори от серията MT700 оказват налягане от порядък само на 400гр./см2.

 

Нашите трактори са предназначени предимно за средните и големите зърнопроизводители. Разработени са за тежки почвообработки като култивиране. Тракторите Challenger щадят максимално почвената структура, при това при максимално икономични разходи, каза пред Трактор.БГ Кен Спайсър, бранд мениджър Challenger Централна и Западна Европа.

 

За шестте години, през които Challenger присъства на българския пазар с гумено-верижните трактори, българските фермери не само свикнаха, но и търсят тази авангардна технология като едно оптимизиращо решение за своите стопанства, категорични са от фирма Варекс. 
 

Тези фермери, които имат минимума декари, тоест минимума земя, виждат изключителен ефект от въвеждането на тази технология от гледна точка на технологии от всякакъв характер и по-ефективна работа в техните стопанства, каза Филип Лазаров, търговски директор Challenger, Варекс ООД.
 

Освен гумено верижните трактори, Challenger и Варекс предлагат на българския пазар и самоходни пръскачки RoGator. Флагманът сред тях е най-модерната пръскачка в Европа RoGator 600 C и редица подобрения от тази година.

 

Предлагаме три основни модела съобразно мощността на двигателите, кубатурата на резервоарите, размаха на крилете. Така или иначе както не веднъж е ставало дума Rogator 600 е разработка на всички препоръки на западно европейските фермери в тази област и тя продоби своята популярност в България, отново сред по-крупните фермери, посочи Филип Лазаров.

 

Партньорите на Варекс от корпорация AGCO дават висока оценка за налагането на авангардните машини с марка Challenger сред българските земеделски производители.


Chаllenger е първият бранд, който поверихме на Варекс преди 6 години и именно Варекс разработиха позициите на Challenger в България от нулата до водещ лидер в сегмента“, категоричен е Кен Спайсър.

 

Допълнителна информация за гумено верижните трактори и пръскачките Chаllenger можете да получите от Варекс ООД:
 

Централен офис:

 

София 1000, ул. "Париж" № 8,

тел. 02 9309970

[email protected]

www.varex.bg

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!