Два дни ще са необходими, за да бъде разпродадена една от най-впечатляващите колекции от трактори във Великобритания. Сред машините има няколко класически модели на Ford, Ferguson и други производители.

Пазарът на агротехника се раздвижи още

Английският колекционер на трактори Имберт Мей през годините се е сдобил с много селскостопанска техника във фермата си. Сега обаче е решил да разпродаде всичко. И под всичко имаме предвид 566 машини. Те ще бъдат предложени на онлайн търг, който ще стартира на 30 октомври.

Много класически модели и наистина странни предмети ще имат нови собственици. Например триколесен товарен носач от Opperman Ltd, който е произведен малко след края на Втората световна война, или Pattisson Groundsman със селскостопански гуми, който трябва да бъде ремонтиран.

Колекцията включва и няколко различни трактора Ford. От първия модел, който е бил произведен, Fordson модел F до големия трактор FW60. През уикенда ще бъдат продадени още четири машини Ford, като една от тях е била на служба в армията.

Сред интересните модели на Мей са още: Massey Harris GP, който е произвеждан между 1930 и 1936 г. и е с 3.7-литров бензинов двигател, с почти 25 конски сили. От по-новите модели е MF 1200, който е служил 6000 часа и наскоро е бил пребоядисан.

Любопитен факт е, че в колекцията на Имберт Мей не присъства нито един трактор на Volvo. Най-близката връзка с Швеция е тороразпръсквачка от JF в Дания.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Готов ли е светът за 20-редовия адаптер за царевица?

Уникалният трактор на фермер с въображение

Доставките на руски машини у нас скачат с 41%