Докато у нас при пчеларите нараства недоволството срещу вноса на украински мед, Украйна е на път да получи своето първо географско указание за този продукт – „Мед от Закарпатие“, информира AgroTimes, позовавайки се на думите на съоснователя на марката „Медовые братья“ Дмитрий Кушнир.

Пчелар: Държим на селекцията

По този начин ние ще можем да позиционираме Украйна като производител на висококачествен мед, убеден е Кушнир, допълвайки, че основното послание на тази стъпка е, че медът има свой произход.

Създавайки първата в страната дегустационна карта на меда, ние прилагаме практики, познати във винената индустрия – дегустации, казва той.

Развитието на културата на меда в Украйна е не само просветителска мисия, а конкретен прагматичен интерес за всеки производител, благодарение на което ние ще можем да създадем добавена стойност на продукта, отбелязва Дмитрий Кушнир.

„Медовые братья“ позиционира пчелния мед, създаден в историческа местност, разположена в природния комплекс Побужие. Местните пчелари са се кооперирали в интерес на общия успех.

 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Започна приемът по Пчеларската програма за 2021

Слабите кошери трябва да се обединят, за да изкарат зимата

Какво ново около доставката на малки количества мляко и мед?