В онлайн семинар, организиран от Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) със съдействието на „Опора Заден“ ООД, село Цалапица, ще бъдат представени актуални технологични подходи в храненето и интегрираната растителна защита при оранжерийно производство на зеленчуци, а също и сортове, подходящи за местния пазар"

План ускорява работата на ДФЗ

Уебинарът ще се проведе на 1 юли (четвъртък) от 14:00 часа в платформата Zoom. Основни презентатори на събитието ще бъдат Борил Николов и Мария Николова – управители на „Опора Заден“ ООД. 

„Целта на семинара е разпространение на информация относно храненето и прилагането на интегрирани методи за растителна защита при оранжерийно производство на зеленчуци”, заявяват организаторите. На участниците ще бъдат представени подходящите за местните условия сортове пипер, домати, краставици и др., изпитвани в демонстрационната база на „Опора Заден“ ООД.

Основните теми на уебинара са:
  • Кратка представяне на демонстрационна опитна база на „Опора Заден“ ООД;
  • Хранене на зеленчуковите култури в условията на оранжерийно производство – подходи за поддържане и подобряване на почвеното плодородие;
  • Използвани интегрирани методи за растителна защита на демонтрационната база;
  • Подходящи за местните условия сортове пипер, домати, краставици и др., изпитвани в демонстрационната база на „Опора Заден“ ООД.

Участието в уебинара е безплатно, но е необходима предварителна регистрация тук. Линк за достъп: https://zoom.us/j/93644741248 Повече информация и програма за събитието можете да видите тук.