Националното сдружение на малките семейни ферми и преработватели организира заключителен уебинар по проекта „Младежко сътрудничество за обновяване на селското стопанство чрез образование“ (YOUCooperATE). 

Лекторите представиха проекта и неговите идеи, добрите практики на кооперативното движение в България, а за финал учениците ще презентират своите бизнес планове и наученото от обучението по проекта в училищата. 

Националното сдружение на малките семейни фермери преработватели работи от 2020 г. по проекта „Младежко сътрудничество за обновяване на селското стопанство чрез образование“ (YOUCooperATE). Той се финансира от Европейската комисия и в него са включени 5 страни както от Западна, така и от Източна Европа – България, Румъния, Унгария, Латвия и Италия. 

Целта на проекта e да бъде извършена инвестиция в образованието на младежи и чрез атрактивно поднесена информация да се засилят знанията, разбирането на значението на земеделските кооперации. Проектът насочва усилията си към младежи на възраст между 15-18 години от професионалните училища по селско стопанство.

След завършване на обученията тези ученици, които представят добри резултати чрез изготвяне на бизнес план за развитие на земеделска кооперация, ще бъдат поканени да вземат участие в представяне на земеделски кооператив в Италия.

Вижте първата сесия от уебинара

Гледайте втората част на уебинара