На 16 ноември (вторник, от 13:30 ч. ще се проведе уебинар на тема “Добри практики при биологичното и интегрирано отглеждане на малини и ягодоплодни“, информираха от Националната служба за съвети в земеделието  (НССЗ). 

Гласувайте: Доволни ли сте от работата на служебния министър и екипа му?

Събитието се организира съвместно с Българска асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните (БАМ-Я).

По време на онлайн семинара фермерите ще бъдат информирани, относно добрите земеделски практики при биологичното и интегрирано отглеждане на малини и ягодоплодни култури. Ще научат как да намалят до минимум употребата на пестициди и ще се запознаят с ползите и предимствата на интегрирания контрол на вредителите. В презентацията на лектора е включен богат снимков материал и видео-примери, заснети в реално земеделско стопанство за отглеждане на малини.

По време на втората част на онлайн семинара, участниците ще бъдат информирани за това, как да кандидатстват в предстоящия прием по подмярка 16.1 „Подкрепа за сформиране и функциониране на оперативни групи в рамките на ЕПИ“ по мярка 16 „Сътрудничество“ от Програма за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. и какви са възможните начини за модернизация на земеделските стопанства. Осван това, участниците ще научат и какви консултантки услуги  ще предоставя НССЗ в подкрепа на малките земеделски стопанства по предстоящия прием по подмярка 6.3. „Стартова помощ за развитието на малки стопанства” от ПРСР 2014 - 2020 г.

Основните теми на информационния семинар са: 
- Добри земеделски практики при биологично отглеждане на малини и ягодоплодни култури;
- Добри земеделски практики в новосъздадени и в плододаващи насаждения с малини и ягодоплодни;
- Добри земеделски практики в борбата с плевелите и такива за увеличаване на почвеното плодородие;
- Добри земеделски практики при биологично отглеждане на малини и ягодоплодни - в помощ на борбата с •олестите и неприятелите по тях

Споделяне опита на НССЗ в полза на земеделските стопани за участието им в предстоящия прием по подмярка 16.1 „Подкрепа за сформиране и функциониране на оперативни групи в рамките на ЕПИ“ по мярка 16 „Сътрудничество“ от Програма за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г. Възможности за модернизация на земеделските стопанства;
Предоставяне на консултантски услуги на НССЗ в подкрепа на малките земеделски стопанства по предстоящия прием по подмярка 6.3. „Стартова помощ за развитието на малки стопанства” от Програмата за развитие на селските райони 2014 - 2020 г.

Участието в семинара е безплатно, но е необходима предварителна регистрация!

Линк за регистрация: https://forms.gle/49RVE8WxDCL8on6f9

Линк за достъп: https://zoom.us/j/93700360934

ID на семинара: 937 003 609 34

Програма и покана за събитието може да видите тук.