CAP4US

До 30 юни е новата крайна дата за подаване на заявления за подпомагане по директните плащания в Кампания 2024.

Това става ясно от публикуваната днес, 4 юни, в Държавен вестник „Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 3 от 2023 г. за условията и реда за прилагане на интервенциите под формата на директни плащания, включени в Стратегическия план, за проверките, намаления на плащанията и реда за налагане на административни санкции”.

Очакваното изменение осигурява допълнителни шест дни на земеделците, след като първоначалната обявена дата беше 24 юни.

Оказа се обаче, че и тази година не липсват административни пречки. При старта на разяснителните срещи за Кампания 2024 в областните градове на страната, фермерите алармираха, че СЕУ не работи. Те бяха призовани от представителите на агроминистерството да чертаят през службите по земеделие, но и бе обещано, че пречките в електронната система ще бъдат отстранени.

СЕУ още не работи, още не могат да се отварят заявления там. Въпреки че обещаха до 31 май, в петък имаше тази възможност само за 2 часа. Някои хора уцелиха, чертаха, след което отново възможността изчезна от системата. Обадили са им се да им кажат да си архивират заявленията, за да не им се блокират профилите”, съобщават пред Агри.БГ родни земеделци.

Всичко за Кампания 2024 можете да следите тук.

Информационната кампания "ОСП работи за нас: По-зелени и умни!" се осъществява от Агригейт Медия и е съфинансирана от ЕС.

Следете темата и на cap4us.agri.bg  

CAP4US