Срокът за кандидатстване по мярка 14 „Хуманно отношение към животните“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г., който изтича днес – 31.10.2017 г., се удължава до 3.11.2017 г., съобщиха от пресцентъра на Държавен фонд „Земеделие“.
 
 
Удължаването на срока се наложи поради струпване на голям брой кандидати в областните дирекции на Фонда, желаещи да участват в мярката в последните дни от периода за кандидатстване. Изменението ще осигури нормално протичане на обработката на заявленията от една страна, а от друга – по-голям брой животновъди да се възползват от финансовата помощ. 
 
 
ДФЗ-РА припомня, че подпомагането по мярка 14 се предоставя на земеделски стопани, които с подаване на заявлението се задължават да спазват доброволно петгодишни ангажименти. Те могат да бъдат както за една, така и за комбинация от няколко дейности по мярката, допринасящи за хуманното отношение към едрите и дребни преживни животни.
 
Подробните изисквания и наборът документи за кандидатстване по мярката са разписани в Наредба № 4 от 8 август 2017 г. за прилагане на мярка 14 „Хуманно отношение към животните“ от ПРСР 2014 – 2020 г., а допълнителна информация и образци на изискуемите документи за участие в мярката са публикувани на интернет страницата на ДФ „Земеделие“.