В рамките на официалната визита на премиера г-н Пламен Орешарски във Виетнам, министър Димитър Греков се срещна с министъра на земеделието и селското развитие на Социалистическа република Виетнам. По време на разговорите двамата министри обсъдиха учредяването на Работна група по селско стопанство, която да проведе първото си заседание през месец юни т.г. във Виетнам, а следващото – през месец септември в България.

 

Дискутирано беше също и задълбочаването на сътрудничеството в аграрния сектор по конкретни теми, залегнали в подписания по-рано от двамата министри Меморандум за разбирателство между Министерството на земеделието и храните на Република България и Министерството на земеделието и селското развитие на Социалистическа република Виетнам в областта на земеделието, животновъдството и рибарството.

 

Сред тях са сътрудничество във фитосанитарната и ветеринарната области, растениевъдство, животновъдство, рибарство и аквакултури, обмен на научно-техническа информация, провеждане на съвместни обучения и др. Двамата се обединиха около тезата, че ролята на двете министерства е да създадат благоприятна среда за бизнеса от България и Виетнам и да насърчат стокообмена със земеделски стоки.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!