Професионалната гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н.Й. Вапцаров“ в Хасково организира училищен кръг на състезанието “Млад фермер”. Надпреварата се проведе в три направления - „Млад механизатор“, „Млад растениевъд“ и „Млад животновъд“, съобщи ХасковоПрес.

83 млади фермери подписаха договори по подмярка 6.1

Учениците се състезаваха индивидуално, като изпълниха по две задачи във всяко направление. Механизаторите показаха своите умения в управление на трактор по предварително зададен маршрут в две части – с ремарке и без ремарке. Растениевъдите пък трябваше да разпознават семена и да присаждат лозички на маса. Животновъдите получиха задача да разпознават фуражи и да разглобят и сглобят пулсатор.

В състезанието участваха 20 отбора от Южна България. Надпреварата бе атрактивна, а участниците мотивирани за победа, свидетелстват очевидци.

За 10-та година надпреварата се провежда под егидата на Министерството на образованието и Аграрен Университет - Пловдив. Съдийският състав остана доволен от доброто представяне на отборите. Състезателите  ще продължат битката и на националния кръг, който ще бъде проведен през април в Свиленград.