Как да използваме растителните отпадъци и как се прави компост – това е целта на кампанията, която стартира на 23 февруари в община Тервел. Образователните работилници ще обхванат децата от детските градини, началните, средните и основните училища на територията на добруджанската община. 

 

Целта е малчуганите да придобият знания за това, кои отпадъци са биоразградими, кои са подходящи за компостиране, как се получава компост, какво представлява, за какво може да се използва и защо е полезен за почвата. 

Децата ще придобият умения за това, как да сглобяват компостер и как да събират материал за него. Образователните работилници ще се водят от еколога Теодора Петкова, управител на Регионално депо Стожер. 

На финала предстои да се изготви методическо ръководство за преподаватели. Брошурата „Как да използваме растителния отпадък“ ще показва как може да се създава компост в домашни условия. 16 образователни институции ще получат компостери.

Кампанията се провежда по проект „Партньорства за развитие“ и се осъществява от Сдружение "Работодателска организация "КРИБ - Добрич" в партньорство с Община Тервел. Дейностите се финансират по ОП „Добро управление“.