Жестоко убийство потресе хората в Първомай. Арендаторът Димитър Иванов бе застрелян хладнокръвно в главата от свой съгражданин. 

Фермерите в България са купили техника за близо 1,5 млрд. лв.

Според полицията, двамата имали спор за земя - Иванов обработвал ниви, чиито собственик бил 80-годишният Благой Цветилов.

Случката се разиграла в петък по обяд в първомайския квартал “Любеново”. Ченгетата научили за трагедията от самия Цветилов, който се предал на униформените с думите “Аз го гръмнах”, стана ясно от съвместен брифинг на полицията и прокуратурата в Пловдив. 

Възрастният мъж имал земеделски земи, които давал под аренда на убития 51-годишен Димитър Иванов. Цветилов е гръмнал със законната си ловна пушка земеделеца в главата и тялото. 

Познати на двамата предполагат, че между тях е възникнала разпра за арендата и така се е стигнало до стрелбата, твърдят местните сайтове. 


Цветилов бил известен като скандалджия и в миналото е имал и друг въоръжен „инцидент“. Преди години, когато строители изграждали скоростното трасе на жп линията, Благой отново стрелял с пушката по тях, защото земекопна машина била навлязла в имота му. Жители от квартала разказаха, че той бил ловец и затова притежава огнестрелно оръжие, за което обаче се говорело, че не е законно, защото вече е възрастен и не ходел да ловува от години.

Мотивът за престъплението е неуредени имуществени отношения, посочиха от прокуратурата. 


Убиецът е задържан за 72 часа, а според закона, го очакват между 10 и 20 години затвор.