Производството на селскостопанска реколта не е лесно, производителите са изправени пред трудни предизвикателства. 

Висока или ниска температура, прекалено много вода или недостатъчно вода, песъчливи или глинести почви, недостатъчни хранителни вещества и други фактори, които дават устойчиво ниски добиви. 

Производителите се нуждаят от висококачествени минерални торове съдържащи жизненоважни хранителни елементи. От тези хранителни вещества азотът е най-важен за получаването на високи добиви. 

Азотът е ключов компонент за растенията, но когато е доставен под формата на урея, повече от 30% от азотния тор често се губи при изпарение. По този начин 30% от вашият продукт бива изгубен почти веднага. 

Природните фактори стимулиращи загубите на амиден азот са скорост на вятъра, валежи и температура. Температурата на почвата, нейното pH, катионният обменен капацитет, буферният капацитет, водното съдържание са фактори стимулиращи амонячните емисии. 

Съществуват различни стратегии за намаляване на емисиите на амоняк. Един от методите включва използването на инхибитори, които намаляват натрупването на амоний и с това и изпарението на амоняк. За да намалим тези загуби ние от „Агрополихим“ препоръчваме употребата на UAN, смесен с амониев тиосулфат

Амониевият сулфат е инхибитор, който забавя хидролизата на уреята и нитрификацията. Освен това е добър източник и на сяра. Гарантираме високо качество като поддържаме строг баланс на суровините, за да се получи точното съотношение на азот и сяра - 28% азот и 5% сяра. UAN плюс амониев тиосулфат е уникален продукт съдържащ три форми на азот. Нитратна НО3, амониева NH4 и амидна NH2 в добавка сяра SO4, което го прави подходящ за приложение при всички селскостопански култури. 

С нашите продукти може да отглеждате културите си по устойчив начин, а нашите агроном консултанти са винаги на Ваше разположение за безплатна консултация!