Турция постепенно ще започне да се отказва от вноса на месо с цел поддръжка на родния производител. Това заяви министърът на земеделието на страната Бекир Пакдемирли, информира rusturkey.com.

Развиващите се страни ще движат нагоре пазара на мляко


Не виждам необходимост да се внася месо в Турция през следващите няколко 4-5 месеца, допълни министърът.

Пакдемирли отбеляза, че в страната съществува търсене на скъпо, но също така и на евтино месо и местните стопанства напълно покриват тази потребност на населението.

Нескъпото месо, реализирано в качеството на социална подкрепа на населението, възлиза на 5-6 хил. тона месечно. Общо в Турция за месец се реализират 100 хил. тона. Това говори за търсенето и за това колко месо е необходимо да се произвежда и се консумира в страната, подчерта министърът.

В заключение Пакдемирли поясни, че вносът на дребни и едри животни ще се възобнови, ако в Турция се появи такава необходимост.

Ще се върнем към този въпрос в началото на 2019 г., каза още министърът.