Турската компания ZY Electric Tractor завърши успешно разработването на електрически трактори. Те имат повече конски сили от своите конкуренти, няма да отделят газове и ще работят тихо. Серийното им производство ще започне през юни 2021 година, съобщава турският вестник Daily Sabah.

AgriTech Market: 2020 - годината на големите изненади и трудните прогнози

По-малката версия на електрическите трактори ще има мощност до 140 к.с. и е подходяща за работа в градината. Тя осигурява до 5 часа автономна работа след което презареждането й отнема само 20 минути.

Средните по размери трактори са с мощност до 220 к.с. Производителят уверява, че те ще се справят и в по-сложни полеви условия, осигурявайки до 7 часа непрекъсната работа.

Ондер Йол, председател на ZY Electric Tractor добави, че версията с електрически трактор с премиум размери ще излезе на пазара с 320 к.с., което е по-високо от средното за света (130 к.с.).

Тракторът се зарежда за 90 минути. Най-голямото предимство на електрическите трактори е, че са безшумни и не димят. Тишината е много важна в животновъдството, тъй като производството на мляко може да бъде намалено, ако във фермата има постоянен силен шум “, казва Йол.

 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

AgriTech Market: 2020 - годината на големите изненади и трудните прогнози

MF8S: Тракторът, създаден от фермери за фермери вече е и у нас

Годишните прегледи на техника за Кампания 2021 започнаха