Европейска междубраншова организация (ELTI) в сферата на суровия тютюн в Европейски съюз (ЕС) проведе видеоконферентно Общо събрание. За това съобщиха от Националната асоциация на тютюнопроизводителите - 2010 (НАТ-2010).  

Тютюнопроизводители извеждат приоритетите си за 2021 

В заседанието участваха всички страни тютюнопроизводителки от UNITAB (Белгия, България, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Италия, Полша, Португалия, Испания от ЕС и Швейцария извън съюза), както и всички членове на FETRATAB. 
 
Общото събрание на ELTI официално избра за президент Цветан Филев от България, за вицепрезиденти – Доменико Кардинали от Италия и Теодорос Йорданидис от Гърция с тригодишен мандат.
 
Обръщения на Цветан Филев пред Общото събрание на ELTI:
“За мен и България да съм президент на ELTI през следващите три години, е въпрос на чест и признание. Благодаря за гласуваното доверие”, каза Цветан Филев пред колегите си. 
“Убеден съм, че заедно с UNITAB и FETRATAB с труд, упоритост и последователност ще продължим да надграждаме успехите на ELTI, постигайки по-доброто бъдеще в развитието на сектор “Тютюн” в Европейски съюз”, посочи той.