Дискусия „Цифрова Европа и дигитализация в селското стопанство“ организират Европа Директно Добрич със съдействието на „Добрички панаир“ АД. Събитието ще се проведе в рамките на XXIX изложение „Селското стопанство и всичко за него“, което ще събере представители на агробизнеса, производители и учени на ежегодния форум в Добруджа.  

Цените на зърното продължиха да се покачват

Дискусията ще започне след официалното откриване на панаира и е насрочена за 11:30 ч. на 25 август в СК "Простор", зала „Добротица“. Очаква се в нея да се включи заместник-министър на земеделието, който заедно с експерти да отговори на въпросите на присъстващите производители. 

По темата „Цифрова трансформация на българското земеделие и селските райони“ лектори ще бъдат Светлана Боянова от Института за агростратегии и иновации и Владимир Николов от Цифров иновационен хъб (ЦИХ) за земеделие. 

В рамките на форума ще се обсъди и Европейският зелен пакт. Лекции по тази тема ще изнесат Васил Стойчев от Института за Аграрна Икономика, Александър Китев от Асоциацията на българските Нo Тилъри и Петя Иванова, специалист по почвено плодородие и микробиология.

Добрич е част от мрежата Европа Директно, състояща се от 424 информационни центъра, създадени от Европейската комисия в ЕС за периода 2021 – 2025 г. Чрез мрежата се създава по-лесен и пряк достъп до информация за Европейския съюз. Целта на тези центрове е да укрепят важната връзка между институциите на ЕС и гражданите, независимо къде живеят те. Участието в дискусията в Добрич е със свободен вход. Организаторите дават възможност и за онлайн включване в информационния форум след регистрация.