Българските граждани трябва да са напълно спокойни за доставките на стоки на фона на кризата в Украйна. Това стана ясно по време на среща на вицепремиера и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова и земеделския министър Иван Иванов със Сдружението за модерна търговия, представителите на големите търговски вериги в България – Била, Лидл, Кауфланд, Фантастико, ПроМаркет, Т Маркет и Метро, информираха от аграрното министерство. 

Как се изменя броят на животните за една година?

Страната ни разполага със запас от зърно за следващите две години, което гарантира спокойствие на пазара. Складовете са пълни и няма недостиг на храни, стана ясно още по време на срещата.

Представителите на бранша съобщиха и че няма повишено търсене на стоки, както и че веригите на доставки работят нормално. Пазарът е спокоен, бяха категорични те.

По време на срещата бе обсъдено и да се потърсят допълнителни средства и начини за подкрепа на български производители за гарантиране сигурността на продоволствието на вътрешния пазар на храни и ограничаване ръста на цените при изостряне на конфликта в Украйна.