Новият CASE IH Maxxum Multicontroller се отличава със своя красив дизайн и топ технологии по отношение на двигател, скоростна кутия, кабина, системи за свързаност. Не случайно този трактор вече е носител на редица престижни европейски награди, които потвърждават високата му оценка от експерти и фермери. Съществено предимство обаче е модификацията, която ще разгледаме сега: а именно - моделът оборудван с новата трансмисия Active Drive 8.

Това е най-новата Powershift трансмисия, която има 3 работни диапазона, осигуряваща общо 24/24 предавки. Това е единствената трансмисия с двоен съединител, която позволява опцията за пълзящи предавки (creeper), които могат да достигнат минимална работна скорост от 200 метра/час.

ActiveDrive 8 осигурява абсолютно плавно превключване на предавките, и несравним комфорт и удобство на оператора. Скоростната кутия се адаптира автоматично и към промени в скоростта на неравни терени и осигурява отлично сцепление и стабилност.

CASE IH Maxxum 150 CVX ActiveDrive 8 включва и автоматичната система за производителност (APM), която контролира натоварването на двигателя според нуждите на терена. Така при ситуации, в които няма нужда от повече мощност, тракторът достига още по-високи нива на супер икономичност. 

Управлението на Active Drive 8 се осъществява посредством мултифункционалния джойстик в кабината. Ергономичният подлакътник улеснява интуитивната работа с машината, особено при работа със съвременни прикачни инвентари или челен товарач.

Двигатели за висока ефективност
В сърцето на всеки трактор Maxxum Multicontroller са агрегатирани едни от най-модерните, най-икономични и най-продуктивни двигатели в бранша. Важно е да се знае, че при Case IH не се използват двигатели от други производители, както има практика при много брандове в тракторостроенето, а двигателите идват от свързаната фирма FPT Industrial, един от най-престижните глобални производители на дизелови двигатели. От 4 цилиндровия Maxxum 125 Multicontroller с мощност 125 к.с. до 6 цилиндровия Maxxum 150 Multicontroller с номинална мощност 145 к.с., всички притежават двигатели FPT.

Високоефективна навесна система за всякакъв тип инвентар
CASE IH Maxxum Multicontroller е с капацитет на повдигане до 7 864 кг. Хидравличната система е с опция до четири задни и три средно монтирани електронни дистанционни клапана. Капацитетът на хидравличната помпа доставя масло в обем на 150 л./мин. и до 100 л./мин към всеки отделен дистанционен клапан. Моделите Maxxum Multicontroller са повече от способни да боравят с това, което е прикачено към тях, а в допълнение предната навесна система, която е опция има товарен капацитет от 3,100 кг. Опционално всеки от моделите в новата серия може да се оборудва с челен товарач.

Активно окачване на предния мост за повече комфорт
Активното окачване на предния мост осигурява по-удобно движение, увеличава сцеплението и намалява разхода на гориво. При моделите Maxxum Multicontroller добавянето на втори хидравличен амортисьор осигурява по-голям комфорт както на полето, така и на пътя, както и подобрено сцепление при почвообработващи дейности. Компактният дизайн дава на тракторите Maxxum Multicontroller кръг на завиване от едва 4,6 метра. Динамичният калник също се завърта на 30 °, което позволява пълно използване на широкия ъгъл на завиване.

Прецизно земеделие за повече печалба на средства и време
Тракторите Maxxum Multicontroller са оборудвани със системата AFS TM Accuguide Ready и имат цветни тъчскрийн монитори AFS Pro 700. Това означава, че тракторът може да има инсталирана напълно интегрирана автоматична GPS / GLONASS система за насочване, която дава водеща в индустрията точност при агротехническите операции в земеделието. При използване и на RTK + сигнал за корекция, може да се постигне точност на работа до 1,5 см. В този случай няма притеснения от прекъсване на RTK+ сигналът за корекция, защото софтуерът разполага с приложението xFill. To се активира автоматично при загуба на корекцията и осигурява продължаване на работата на машината до 20 минути при минимална загуба на точността. По този начин AFS Accuguide запазва точното местоположение, посока и работа дори и в места с радиосянка на сигнала като прегради, големи хълмове, сгради и т.н.

Перфектно осветяване около трактора
Ранните и късни часове на работа са част от земеделието. Ето защо Case IH внедрява още повече мощност на осветлението при най-новото поколение трактори Maxxum Multicontroller. Новите предни работни светлини и стайлинг осигуряват изключително осветление, за да може всеки оператор да е сигурен, че вижда както прикачния инвентар, така и цялата работна зона пред трактора, а и отстрани.

Комфортна луксозна кабина - съвременен полеви офис
За днешните оператори на трактори офисът е кабината на трактора, която им позволява да управляват множество задачи, от контролиране на прикачния инвентар до наблюдение на неговата работа и извършване на телефонни разговори. С Maxxum Multicontroller може да се извършват всички тези неща, а и повече при запазване на същия стандарт на комфорт, който очаквате от всеки друг офис. Различните възможности за сядане, въздушната седалка, коженият салон и просторното място - са гаранция за премахване на напрежението от дългите часове на работа в кабината.

Повече информация за тракторите Case IH Maxxum Multicontroller можете да получите от Тайтън Машинъри България, официален представител на марката за България:

София 1839
Бул. Ботевградско шосе № 455
GPS: 42.709219, 23.432722
Тел: 02 971 35 25 или на кратък номер *4040
E-mail: [email protected]  
https://titanmachinery.bg