Компанията TAFE има дългогодишна история и традиции в производството на трактори. 
Заводът е създаден в Ченнай (Индия) през 1960 година и до ден днешен се е специализирал в производството на трактори. 

В момента той са нарежда на трето място по производство на трактори в световен мащаб и на второ място в Индия. 
TAFE разполага с 6 завода за различни компоненти в Индия и два отдела за научноизследователска и развойна дейност (един в Индия и един в Европа). 

Благодарение на напредничавото си мислене и иновации фирма TAFE създаде и напълно електрически трактор, който ще бъде представен на пазара от следващата година. 

Мощностният диапазон обхваща модели от 20 до 75 к.с. Като тенденцията е към края на годината да бъде представен и модел с мощност 101 к.с. 
Двигателите са с ниво на емисии EU STAGE 5 и отговарят на всички европейски изисквания. 

Скоростната кутия може да бъде механична или хидростатична. От компанията предоставят широк набор от опции за оборудването, така че да се обърне внимание на различните нужди на фермерите. 

Благодарение на това тракторите TAFE са с широк обхват на действие и могат да бъдат използвани в различни сфери като: земеделие, животновъдство, овощарство, лозарство, зеленчукопроизводство, поддържане на пасища и ливади, дърводобив, комунална поддръжка и др.
От началото на 2024 година Универсал-НВГ ООД е официален и ексклузивен оторизиран вносител на марката за българския пазар.

 „Вярваме, че чрез дългогодишния опит, който имаме на пазара, както на сервизно, така на търговско ниво, успешно дще наложим марката TAFE на българския пазар. Винаги сме залагали на качествени и доказани марки, за да може да предоставим на нашите клиенти максималното, от което имат нужда”, споделят от Универсал-НВГ ООД.