За първи път на изложението БАТА Агро фирма Варекс представи бранда Massey Ferguson като единствен официален дистрибутор за България. В рамките на изложението земеделските производители видяха богата гама трактори:

 

Тук сме представили повечето от моделите представители на различните серии на марката, като започнем от най-ниския клас трактори с мощност от 110 к.с. до най-големият модел, който е с мощност до 370 к.с. Също така имаме показани телескопични товарачи на марката с височина на повдигане от 6 и 7 метра, каза пред Трактор.БГ Николай Флоров, търговски директор Massey Ferguson.

 

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:




Голямата серия трактори за тежки обработки Massey Ferguson 8700, която излезе на пазара през пролетта на тази година, беше представена на БАТА Агро от модела 8732. Тракторите в тази серия са оборудвани с 6-цилиндрови 8,4-литрови двигател SISU POWER, с последно поколение селективна каталитична редукция и отговарят на последните европейски стандарти за вредни емисии. Това, в комбинация с безстепенната DYNA VT трансмисия осигурява максимална мощност 400 к.с, което прави най-големия модел в серията 8737 най-мощния трактор, правен някога от Massey Ferguson.

 

Както виждате тук сме представили голяма част от сериите, от нашата гама трактори, които Massey Ferguson произвежда, но това са и най-продаваемите трактори за България – в диапазона от 140 до 400 к.с., каза Фредерик Моро, Бизнес мениджър на Massey Ferguson Централна и Източна Европа.

 

През летните месеци фирма Варекс работи усилено за това българските земеделски производители да припознаят бранда Massey Ferguson като марка на Варекс като компанията проведе поредица от полеви демонстрации във всички земеделски региони на страната:
 

Тази серия от демонстрации завърши с едно наше посещение във Франция, където на грандиозното събитие на Massey Ferguson „Vision of the future” бяха представни цялата гама от машини на марката. Там заведохме 50 от нашите земеделски производители, които изявиха сериозен интерес към марката и работата си с нас за в бъдеще, каза Николай Флоров.

 

Партньорите на Варекс от Massey Ferguson са категорични, че застават плътно до Варекс за припознаването на марката като част от портфолиото на компанията. Варекс ще разполага с изключително силен арсенал от продукти, за да постигне много високи резултати на пазара в България.

 

Тъй, като нашата стратегия се промени, решихме да променим и дистрибуцията си, и сега сме партньори с Варекс, и сме много щастливи от това решение, като бихме искали да продължим да развиваме марката Massey Ferguson с новият ни партньор Варекс занапред, коментира Фредерик Моро.

С придобиването на бранда Massey Ferguson, Варекс като представител на по-голямата част от марките на концерна AGCO непрекъснато увеличава екипа си и сервизните бази в страната, като предстои в Русе да отвори врати вторият търговско-сервизен център на компанията. А през 2015 г. започва изграждането на търговско-сервизни комплекси в Добрич и Плевен.

 

Пълна информация за тракторите Massey Ferguson на българския пазар можете да получите от Варекс ООД:

 

Централен офис:

София 1000, ул. "Париж" № 8

тел. 02 9309970

email: [email protected]

www.varex.bg

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!