Американската селскостопанска компания, лидер в производството на агро машини, Deere&Company отпразнува своята 100-годишнина от производството на първият трактор - Waterloo Boy N, пише официалният сайт на компанията.
 
 
Историята на първия John Deere трактор започва през далечната 1918 година. В добре запазените архиви на Deere е документирано създаването и производството на трактор наречен All-Wheel Drive. На 14 март същата година Deere & Company подписва чек за 2,5 млн. долара и придобива компанията Waterloo Gasoline Engine, навлизайки в бизнеса с производство на двигатели и трактори. 
 
[news]
Въпреки че марката John Deere е била изключително добре позната със своя качествен прикачен инвентар (плугове, брани, култиватори), придобиването на Waterloo Gasoline Engine променя завинаги бъдещето на компанията -само след година са продадени 5634 трактора. Пренаситения и спекулативен пазар на трактори по това време води до свръхпроизводство и много често до измами. В резултат на това през 1920 г. са създадени Небраска тестовете за трактори, които имат за цел да въведат стандарти за производителност в индустрията. Под номер 001 в тези тестове е записан трактор Waterloo Boy N, произведен от John Deere.
 
Днес тракторите, с марката John Deere, се произвеждат в 12 завода на компанията по целия свят.
 
Първият модел на марката John Deere, в позната зелено-жълта окраска и добре запазена марка на компанията, е John Deere D, произвеждан от 1923 до 1953 г. Това бе и моделът, който се превърна и в еталон за качество и спомогна успеха на американския гигант.
 
Бестселър на компанията пък е моделът John Deere B, като са продадени 300 000 машини в периода между 1935 и 1953 г.