На изложението БАТА Агро 2016, което се проведе в Стара Загора, Тайтън Машинъри България доказа за пореден път своята лидерска позиция на пазара на земеделска техника у нас с комплексни решения за всички стопанства, но най-вече с персонален подход към всеки фермер.
 
По време на събитието присъстваха всички стратегически международни партньори на Тайтън Машинъри, които заявиха своята категорична подкрепа и удовлетвореност в работата с компанията в България.


 
CASE IH – Лидерство изградено на база върхово качество и доверие
 
Акцент на изложението беше новия трактор CASE IH Optum CVX. Харалд Бойтленер, Бинзес директор за Балканите заяви: „ На това изложение представяме нашата най-нова серия трактори OPTUM, която съчетава последните технологии в машиностроенето. Те се отличават с изцяло нова визия, компактни  размери, оптимално тегло, съчетано с изключителна маневреност и производителност. Тракторът е в сегмента на машините от 300 к.с. Присъствието на Case IH на българския пазар е доста успешно и искам да благодаря за това на нашите дългогодишни партньори – Тайтън Машинъри България и се надяваме да продължим това за в бъдеще. Заедно с тях развивахме нашите машини до нивото, до което ги виждате сега.



Партньорството ни с ТМБ се наложи като успешно при машините ни във високия мощностен диапазон. Също така успяхме заедно да наложим гумено-верижното задвижване при тракторите, а вече и при комбайните като стандартно оборудване при новата ни серия Case IH Axial Flow 240. Това е изключително важно при грижата за земята и в същото време удължава времето за работа на една машина в сезона. Не трябва да забравяме и нашия лидер при гумено-верижното задвижване и носител на наградата Трактор на годината 2015 – Case IH Magnum Rowtrac.“

 
Case IH OPTUM CVX се предлага в два модела: Case IH OPTUM CVX 300 и Case IH OPTUM CVX 270, съответно с мощност 300 и 270 к.с.  Двигателят на новата серия е 6,7-литров FPT Hi-eSCR, който покрива последните изисквания за вредни емисии - Tier IV Final. Кабината е изключително комфортна, с кожен салон и седалки с отопление и обдухване, а дългата работа на полето се подпомага от силни LED светлини във всички посоки. CASE IH Optum CVX е оборудван и с новата система за бързо закачане на прикачен инвентар – Quick attach – категория III. Навесната система е с капацитет от 10 299 кг., а предният навес може да работи с инвентар с маса до 5 821 кг.
 
 
Vaderstad – Инвестиция в шведска прецизност и иновации, които се възвръщат бързо
 
Премиум брандът Vaderstad винаги е бил символ на нови технологии и върхово качество. На изложението БАТА Агро бяха представени няколко нови акцента, които привлякоха вниманието на зърнопроизводителите. Бернт Мартенсон, Експорт мениджър на марката за България, заяви: „ Новият модел на сеялката Vaderstad Rapid RDA , която е пневматична и има нов бункер за зърно, се отличава с новия интегриран вентилатор. Интересното при новата линия е, че е много по-тиха, по-продуктивна и с усилено шаси. Не на последно място искам да спомена и нашата иновация SEED EYE, която позволява да се задава нормата на изсяване както през iphone/Ipad, така и чрез компютър.“

 
Друг акцент от Vaderstad , представен на изложението БАТА Агро Пролет 2016, бе сеялката за редови култури Vaderstad Tempo V. „Тази сеялка е производителна и има компактни размери. Отговаря на всички европейски изисквания за транспортиране, като може да се сгъва при транспорт. Характерното при нея е, че е подходяща за големи стопанства и се предлага на българските фермери с модели от 8 до 12 секции, с работна широчина от 4.5м. до 6 метра. Tempo V е оборудвана с Е-Control, който позволява през wi-fi връзка да се задават различните настройки.“, добави Бернт Мартенсон.
 
 
Тайтън Машинъри показа и култиватора Vaderstad Carrier 625 XL. Той е с работна широчина 6 метра, като се предлагат съответно модели с работна широчина от 4, 5 и 8 метра. Тази машина може да бъде персонализирана спрямо нуждите на фермера и съответно да е оборудвана с 51 или 61 см. дискове с работна дълбочина до 15 см.

 
„Много сме доволни от работата си с ТМБ и от факта, че те имат добра мрежа от сервизи, търговски представители и за нас те са перфектни професионалисти що се отнася до земеделската техника., допълни още Бернт Мартенсон от Vaderstad.
 
Повече информация за продуктите и услугите на Тайтън Машинъри България, можете да получите на *4040 ; www.titanmachinery.bg