Тракторите от серията А на Valtra, ползващи се постоянно високо търсене, влизат в ерата на високите технологии.

Трактор Valtra А серияТракторите Valtra от серията А ще бъдат снабдени с нововъведения, които позволяват да се подобри функционалността и удобството на тези мощни, леки и маневрени трактори.

Новият високотехнологичен реверс с електрическо управление в тракторите от серия А е тясно свързан с традиционния реверс на Valtra, който се счита за най-добрия на пазара. Гладкото и точно поведение на реверса изключително много облекчава работата с челен товарач, и е много удобен за работа в животновъдните ферми и за маневриране по време на работа на полето. Хидравличната ръчна спирачка, интегрирана в лоста за реверс, е изключително удобна за използване, което е уникално за трактори от този клас.

Заедно с електрически управляемия реверс тракторите от серията А на Valtra ще бъдат оборудвани с двускоростен отвод на мощност (РТО) с хидравличен многодисков съединител.

Valtra серия А се предлагат с 3.3-литровите двигатели AGCO Sisu Power и система директно впръскване на горивото Common Rail, за оптимален разход на гориво. Заедно с електрическото управление на двигателя като опция се предлага и стабилизатор на скоростта.

Допълнително електронно оборудване се предлага за управление на повдигащия механизъм. Като допълнително оборудване се предлагат системата Proline, които предоставят информация за поддръжка.

В областта на комфорт на оператора също има огромен скок напред. Нивото на шума в кабината е сведен до минимум. Педалите за навесния механизъм, както и електронните педали на съединителя и газта ще улеснят работата на оператора, дори с обувки с дебели подметки. Воланът и седалка на водача имат по-широк диапазон на регулиране. Освен това, отпада нуждата от специална кабина за горска работа, като стандартно кабината е проектирана с повече място за краката. Трактори, който ще се използват за горска работа, могат да бъдат оборудвани с педал на газта отзад.

Основната концепция на тракторите от серията А е запазена. Долната част на трактора остава равна и с висок пътен просвет. Резервоарът за гориво все още е изработен от стомана и е разположен в централната рама, но става по-голям по размер. Трансмисията е проектирана да отговарят на високи натоварвания при челни товарни операции.

Тракторите Valtra серия А оборудвани с реверс, са наречени HiTech (Valtra А83 Hitech, A93 Hitech) в съответствие с аналогичните модели трактори N и T серията. Традиционните модели на тракторите от серия А ще се предлага в бъдеще под наименованието Valtra A72, A82 и A92 Classic.