Трактори Fendt VarioИкономичните на двигатели са основа за ефективно използване на тракторите Fendt. Серията трактори Fendt Vario са оборудвани с модерни и мощни двигатели. Всички двигатели работят с четири вентилна техника и турбокомпресор.

Двигателите на големите трактори Fendt отговарят на стандартите за вредни емисии Tier III и освен това са икономични в разхода на гориво, благодарение на системата за външно отвеждане на отработените газове. Двигателите се управляват от електронната система за впръскване на гориво под високо налягане Common-Rail, независимо от оборотите. Всички двигатели имат висок въртящ момент. Друга особеност на двигателите е системата за външно отвеждане на отработените газове AGRex, чрез която процеса на горене още един път се оптимизира и се поддържа ниско ниво на разхода на гориво.

Безстепенната предавателна кутия Vario позволява на тракторите Fendt се движат плавно при всякакви скорости. Във всички условия, при тежки теглителни или транспортни дейности, безстепенната предавателна кутия осигурява много висок коефициент на действие и непрекъснат поток сила и мощност. Тази концепция позволява на двигателя винаги да работи оптимално икономично и допринася за високата производителност на тракторите Fendt Vario.

Освен това, концепцията на задвижване Vario дава възможност за постигане на максимална скорост на всички двигатели при ниски обороти. Достатъчно дълги интервали на техническа поддръжка на двигателя и предавателната кутия също така повишават икономичността на тракторите Fendt.

Автоматично превключване на икономичен режим на движение се осигурява от TMS (Traktor-Management-System) - интелигентно управление на двигателя и предавателната кутия. Чрез активиране на TMS, електрониката поема цялостното управление на двигателя и предавателната кутия. Това означава улесняване на работата на водача и му дава възможност да се концентрира повече върху работните органи. Водачът само трябва да зададе желаната скорост, всичко останало се изпълнява от TMS. С активиране режимът за електронно управление на двигателя и предавателната кутия, независимо от натоварването, двигателят винаги да работи в своя икономичен оптимум. Това гарантира максимална производителност при всички обстоятелства и най-малък разход на гориво.

Принос за подобряване на производителността и ефективността на тракторите Fendt Vario дава и системата за управление Variotronic със своите три елемента - джойстик, монитор и пулт за управление. Variotronic автоматизира повтарящите се работни стъпки на полето. Всички настройки на трактора се запаметяват с едно натискане на бутон. След това можете да извиквате до 13 функции само с едно натискане на бутон на джойстика. Работата с Variotronic е лесна, премахва тежестта водача, повишава ефективността и продуктивността.

По-нататъшното подобряване на ефективността на тракторите Fendt Vario е система Auto-Guide, която следи за точното обработване на почвата като не позволява двойно обработени или необработени площи. Благодарение на точното движение, разходите са значително намалени и дава възможност да се използва оптимално пълния добивен потенциал на площите.

И още един важен елемент от икономичността на марката трактори Fendt Vario е тяхната висока остатъчна стойност. Тя се запазва от надеждността и дълготрайността. Благодарение на перспективните технологии и оборудване, трактори Fendt дори след дълги години на използване се продават на висока цена.

Трактор Fendt Vario 939

{youtube}0TNiUc5UIcg{/youtube}