Товият модел Zetor Forterra HD е вече на българския пазар. Той направи своята премиера по време на пролетното изложение Бата Агро на щанда на официалния вносител на марката – фирма Стойчеви. От компанията отчетоха със задоволство, силен интерес от страна на фермерите към новата Forterra HD.

 

„На първото пролетно издание на Бата Агро, фирма Стойчеви залага както винаги на марката Zetor, като сме представили цялото моделно семейство и за втори път на Българския пазар, а и в серийно производство от януари 2015 е и модела Forterra HD с мощност 150 к.с. - обновен към дизайн на кабината, капацитет на навесната система, възможности на двигателя и други необходими неща на българския клиент“, каза Станислав Стойчев, мениджър продажби на Стойчеви ООД.
 



За чешкия производител - Zetor Forterra HD е преход в класа на тракторите до 150 к.с. Той носи също така много конструктивни подобрения, свързани с иновативните технологични решения при Forterra HSX, не само превъзхождайки го като производителност и сигурност, но и по отношение на комфорта.



Основната нова техническа особеност при Forterra HD е по-широката колесна база, която нараства с цели 130 мм и достига 2720 мм. Това осигурява по-добра стабилност на трактора при работа с изцяло новата навесна система, която е вече Категория III и е изключително подходяща за работа с тежки навесни машини.

 

Тракторът е подходящ за всякакъв тип стопанства. Спокойно може да извършва обработка от тежки обработки - оран, дисковане и по-леките пръскане, култивиране, окопаване, така че наистина е универсален трактор подходящ както за малки, така и за средно големи стопанства, каза Станислав Стойчев.
 


Двигателят също е претърпял значителни подобрения, оборудван с DPF филтър и отговаря на всички еко изисквания на ЕС. Той се откроява с висок въртящ момент, като степента на неговото нарастване при намаляване на оборотите достига до 35%.

 

При Forterra HD голямо внимание е отделено за изследването на шума и вибрациите, като нивата на шума са сведени до границата от 76 dB. Кабината на трактора също така е подобрена - с нов под, който значително понижава преноса на вибрации и шум в работното пространство на оператора.
 


Новият трактор Forterra HD е оборудван с нов тип съединител на ВОМ. Нови са и предният и задният мост, които са усилени и разширени с цел осигуряването на по-висока стабилност при работа с големи натоварвания или тежки навесни инвентари.

 

За пръв път се появява възможността за избор на опционален преден мост с активно окачване, който предлага различни режими на работа и значително увеличава комфорта и безопасността както при работа в полето, така и при транспортни дейности.

 

Тракторите с марката Zetor, както и новият Forterra HD се предлагат от фирма Стойчеви, на изключително атрактивни цени и пакетни оферти:

 

Управителят Станислав Стойчев заяви: „Вече 20 дена активно тече кампания на трактор Zetor Proxima power 120 к.с. Един изключително унивесален трактор, добре познат на българските фермери. Трактора върви в промоция 4 години гаранция и цена 75 000 лв до края на април месец, като той върви в пакетна промоция с торачка Unia 1600 литра или с Чешка пръскачка MGM 3000 литра прикачна с възможност 24 метра на щангата. Също така като интересен пакен е новия трактор Forterra HD 150 к.с. Който е предвиден в пакет с 4 метров дисков култиватор RST XL, също добре позната на българските клиенти машина.“
 


Повече за новият трактор ZETOR Forterra HD , както и условията за покупка може да получите от официалния вносител на марката фирма Стойчеви:

Добрич
ул. Димитър Ковачев 67
0887 244 288
[email protected]
www.stoychevi.com

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!