На изложбата SIMA 2013 шотландският производител на селскостопанска техника показа новата серия трактори McCormick X7. Серията включва 6 трактора с мощност на двигателя в диапазона 143-212 к.с. Три модела са оборудвани с 4-цилиндрови и три с шестцилиндрови агрегати. Всички двигатели са произведени от Beta Power, в съответствие с изискванията на Stage IIIB. Въртящият момент на задвижващите колелата се предава посредством 6-степенна трансмисия Pro Drive с 4 предавки и функция на секвенциално превключване.

Тракторът McCormick X7 е снабден с хидравлична система с затворен контур с номинална пропускателна способност от 123 л/мин. Чрез хидравличното задвижване на тези трактори могат да бъдат монтирани два механизма на отвеждане на мощност. Задната навесна система има товароподемност 9300 кг. Това се отнася за моделите, които са агрегатирани както с 4, така и с 6-цилиндрови двигатели. А предният навесна система се монтира като опция и има товароподемност от 3500 кг.

Стандартът за качество на шотландските трактори X7 се повишава с новата кабина Premiere. Тъй като с проектирането на кабината са се занимавали автомобилни дизайнерски студиа, нивото на комфорт в кабината достига комфорта в пътническите автомобили. В кабината има 4 въздушни възглавници! Усещане за лукс носи и телескопичната кормилна колона с регулируем наклон, разработена някога от GM и използвана в Cadillac. Разбира се, новото арматурното табло, мултифункционалният джойстик с подлакътник, сензорен екран ... Накъде без тях? Съвременно усещане за екстериора на тракторите носят LED светлините и автомобилните дръжки.

Един и от представителите на серията X7 - McCormick X7.460. е 4,5-литров двигател с мощност 175 к.с.

трактор McCormick X7