Тежка катастрофа с участието на три моторни превозни средства е възникнала рано сутринта на Ивановден по пътя Добрич-Варна, в близост до село Стожер. От местната полиция уточняват, че сигналът за катастрофата е подаден малко преди 7 часа сутринта. При пътно-транспортното произшествие се блъскат трактор с прикачен инвентар, лек автомобил и камион.

Гласувайте: Как оценявате назначенията на поста заместник-министър на земеделието?

Няма жертви, но е ранена 60-годишна жена. Тя е със съчетани травми, настанена е за лечение в Отделението по анестезия и интензивно лечение на болницата в Добрич. При приемането й е била без опасност за живота. 

Предстои причините за инцидента да се изяснят. По информация на очевидци лекият автомобил е предприел с висока скорост изпреварване на трактора на непрекъсната линия, т.е. в забранен участък. В това време се е задал насрещният камион. За да избегне удара, колата е свила към трактора и се озовава между двете по-големи машини. Последвал удар в колесния трактор. Щетите по превозните средства са много сериозни, за щастие няма жертви. По пътното платно са се разсипали масло и нафта, пътна полиция е организирала движението в едното платно. 

Жители на близкото село Стожер разказват, че все още има земеделски стопани, които орат по полетата. Това се налага заради по-късното прибиране на царевицата, падналите валежи и невъзможността да се извършат мероприятията. Колесният трактор с прикачен инвентар е бил оборудван с всички необходими светлини и сигнален буркан. 

От години жители, кметове и областни управители на Добрич сигнализират за изключително тежкия трафик по пътния участък Варна-Добрич, по който ежедневно стават пътно-транспортни произшествия. Двулентовото трасе поема потока от автомобили от Румъния през два гранични пункта от Силистренска и Добричка област на юг към Гърция, както и всички товарни автомобили, насочени към пристанище Варна.