Земеделските стопани вече могат да очертават площите си онлайн за Кампания 2020 г. в Системата за електронни услуги (СЕУ), съобщиха от Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ). 

Излезе Наръчникът за директните плащания 2020

Всеки стопанин с активна регистрация в СЕУ може да въведе и изпрати към Интегрираната система за администрация и контрол (ИСАК) електронна информация за обработваемите площи и схемите за подпомагане, които заявява за Кампания 2020. 

Информацията включва пространствени данни за използваните от земеделците площи. Тя постъпва и се зарежда в ИСАК заедно със схемите и мерките, по които стопанинът кандидатства.

След това кандидатът следва да посети лично общинската служба „Земеделие“, където трябва да провери дали данните му са коректно нанесени, и да приключи заявлението си.

Електронното кандидатстване е стъпка към дигитализация на процесите, които Фонда администрира. Това ще доведе до намаляване на административната тежест, ще облекчи работата и задълженията на всички бенефициенти, уверяват от Разплащателната агенция.

Насоките за кандидатстване, както и условията за регистрация на данни по електронен път са публикувани в библиотеката на Агри.БГ и на интернет страницата на ДФЗ – раздел „Директни плащания 2014 – 2020“, секция „Кампания 2020“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Срокове на ДФЗ: Какво предстои през март?

Предлагат още 4,4 млрд. евро за директни плащания и ПРСР

Каква ще е съдбата на субсидиите в новия бюджет на Европа?