Всеки, който иска да дари животни на животновъдите, чийто животни бяха евтаназирани, може да го направи като се свърже с членовете на Управителния съвет на „Обединени български животновъди".
 
 
По този начин на всеки, който желае да продължи дейността си ще осигурим безвъзмездно животни. Това съобщиха от организацията за Фермер.БГ.   
 
„Сформираме щаб за съдействие и помощ към пострадалите колеги животновъди“, посочиха браншовиците. Решението за това е взето на заседание на Управителния съвет на организацията, а причината е създалата се тежка ситуация в сектор „Животновъдство" и най-вече заради чумата но овцете и козите. 
 
„Предвид бързото разпространение на заболяването искаме точна и ясна информация какви размери е достигнало заболяването и в какъв периметър се движи в момента. 
 
Отпращаме призив към всички колеги, ветеринарните власти да бъдат оставени да извършат необходимите действия, в случай, че това заплашва сигурността на целия бранш в животновъдството“, се казва в позицията на „Обединени български животновъди“, който изразяват своята съпричастност към колегите си, чийто животни се наложи да бъдат евтаназирани. 
 
От организацията настояват още да се проведат областни консултативни съвети по животновъдство за оповестяване на решенията и да се даде гласност на инициативата.