Фирма Агритоп организира работна демонстрация на товарачи Weidemann в овцефермата на фирма Верде Фуудс близо до Пловдив. Демонстрацията беше с два от най-ефективните модела на немската фирма Weidemann. Любезните домакини на Агритоп останаха очаровани от предимствата на компактните товарачи и тяхната сила и мощ. 

 
С реалните предизвикателствата във всяка животновъдна ферма компактният атлет Weidemann 1260 се справи отлично. Със своята впечатляващо малка ширина от около 1 метър, позволяваща му да преминава през по-тесни врати и да работи безпроблемно и в по-тесни пространства, както в обора, така и в откритите пространства във фермата.



Дизеловият мотор е с мощност от 35 к.с. и в съчетание с ефективната хидравлична система осигурява капацитет за повдигане на товари до 1357 кг при височина от над 2.8 м. Този модел е  с висока маневреност. Малкият радиус на завиване позволява работа в малки затворени помещения. Управлява се лесно и е с отлична видимост върху работните инструменти. 

 
Добре познатия на българския пазар телехендлер на Weidemann 4512, който е незаменим помощник в много български ферми успя да очарова и собствениците на овцеферма Верде Фуудс със своята маневреност, завидния  радиус на завиване от 821 см и височина на повдигане над 4 метра.

 
Товарачът  Weidemann 4512 е компактен телехендлер. Теглото му  е 2,5 тона. В същото време височината на повдигане е 4,50 м. при капацитет 1,2 тона.  Weidemann 4512 има специална система за вертикално повдигане, която осигурява сигурност за оператора и бързина при работа. С едно движение на джойстика товароподемното рамо на товарача едновременно повдига товара и разпъва телескопичното рамо. Благодарение на интегрираната системата за сигурност, няма опасност товарачът да се преобърне по време на работа.

 
Тези модели Weidemann  имат бърз достъп до двигателя, което ги прави лесни за поддръжка. Това позволява на фермерите сами да правят стандартна поддръжка и проверки по всяко време. Товарачите на немската фирма Weidemann са с дълъг експлоатационен живот.
 
 
И двете машини се представиха повече отлично при почистването на торова постеля в едно от халетата за овце. Машините с лекота загребваха сбитата торова маса и я товареха на 10 тонното ремарке. Не на последно място е и факта че машините са изключително икономични като разход на гориво.