Новите торачки Sulky X40 ECONOV, предлагани от фирма Оптиком ООД, вече успешно работят по българските полета. В стопанството си арендаторът от Летница Димитър Мачуганов работи изцяло с торачки от марката Sulky.
 
Пред Фермер.БГ зърнопроизводителят споделя: В последствие залитнах по друга марка машини, които бяха иновативни, съвременни – оказа се, че не са толкова надеждни. Но, уви на панаира в Хановер миналата есен, видяхме топ иновацията на Sulky, и това ме очарова, защото аз съм предприемач, агропредприемач. Ако всеки един колега седне и си направи сметката – няма по-скъпо перо от торенето. Това ме накара с лека ръка новите машини да бъдат подменени. Защото видях достойнствата на Sulky.
 
ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:
 
 
От тази година в стопанството на Мачуганов работи най-новата сеялка Sulky X40 Econov. Това, което привлича фермера в нея е именно иновативната система Econov, която спестява до 15% разходи от торене.
 
SULKY X40 Econov е система, която разделя потока тор на 6 части и има възможност да отваря и затваря всяка една от тях с помощта на GPS контрол. По този начин операторът само наблюдава процеса на торене.
 
За нея, фермерът споделя: Това е прословутата система, която предпазва от преповтаряне, т.е от предозиране на торовете, опазване при окрайчването да не се получава, засягане на терени и на площи, на водоеми и т.н.
 
Торачката Sulky ECONOV X40 е оборудвана с интилигентната система TRIBORD 3D-i , която прецезира тороразпръскването в края на полето. Това е GPS следене, което позволява, сампо по себе си да се прецезира до макасимална точност, да няма предозиране, да няма натрупване, да няма преповтаряне и да няма разпиляване на средства. От там предозирането пък води до високи норми на торене,което пък води до проблеми с агроекологията, обяснява Мачуганов.
 
Sulky X40 притежава и система за регулиране на нормата спрямо относителното тегло на тора в реални условия /теглилка/. Торачката е оборудвана с нови лопатки и разпръскващи дискове, които позволяват норма  до  520 кг/мин . Това  прави възможно разпръскването при висока скорост на трактора, дори при големи  норми.
 
Машината сама си върши всичко, за което съм изключително очарован, закупихме две торачки тази пролет, веднага видях предимствата и малко нескромно да прозвучи, но си поръчах нова за тази есен, казва арендаторът и добавя: Аз ще бъда откровен, всяка година като обновявахме  парка си, като притягаме машините за кампания питах техниците – някакви консумативи освен перки, които са си консуматив, няма ли да им бъде направен ремонт, всеки път механиците казваха –  няма за какво. Отваряли сме му редуктори и прочие, само и само да търсим някакъв проблем – уви Sulky не се чупи.
 
Допълнителна информация за цени и технически параметри на новите торачки на Sulky, може да получите от официалния вносител на марката за България – Оптиком ООД.
 
Контакти:
 
Стара Загора
0700 20205
 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!