В рамките на Агритехника 2015, редактори в сектор Селскостопанска техника от „Deutscher Landwirtschaftsverlag (dlv)“ отличиха в 14 различни категории по една Машина на годината. В категорията „Водене на насажденията“ отличието Машина на годината 2016 получи торачката Amazone ZA-TS с Argus Twin.
 
С тази титла редакторите на „dlv“, заедно с техните международни партньори от Франция, Швеция, Дания, Унгария, Румъния и Русия, отличиха особено иновативни нови продукти.


 
Иновацията при ZA-TS с Argus се състои освен всичко останало в това, че контролът на напречното разпределение на тора на двете разпръскващи шайби се осъществява с помощта на радарни сензори. При отклонение от номиналните стойности електрическата пускова система се коригира напълно автоматично, за да се гарантира винаги оптимално напречно разпределение. Това важи особено при променливо качество на тора, каране под наклон, маневри при тръгване и спиране или износени разпръскващи лопатки.
 
Топ агрументи за ZA-TS:
Дълбоко изтегленият основен резервоар 700 л без ъгли и ръбове позволява оптимално изтичане на тора. 
Бъркалката остава винаги в едно и също  положение спрямо отвора за изтичане чрез пренастройване на пусковата система. Бавноподвижната електрическа бъркалка с автоматично изключване щади тора, а системата Soft Ballistic System pro позволява меко водене, меко подаване, меко изтласкване, меко изхвърляне.



Торачката има голям изходен отвор с 650 кг/мин. -  2400 кг/дка с 54-м-работна ширина и 30 км/ч и 6000 кг/дка с 36-м -работна ширина и 20 км/ч. Граничната разпръскваща система AutoTS осигурява повече тор в граничната област
 
Сеялката има възможност за превключване на 8 или 16 частични широчини от средата и разполага с много функции над стандарта ISOBUS. Гарантирано е много добро използване на опционалната система за облужване, както и на платнището. 
 
Системата е готова за ползване, без необходимост от калибриране. Разполага с постоянен онлайн контрол на двете разпръскващи крила; постоянно оптимално напречно разпределение на това, дори при променливо качество; база за оптимално водене на насажденията.
 
Системата е активна и при гранично разпръскване или включени частични широчини. Автоматично се изравнява наклонът на картината на разпръскване чрез корекция в позицията на пусковата система.

 
Напълно автоматичната торачка ZA-TS с Argus Twin
Разпръскваното количество и напречното разпределение се контролират онлайн по време на процеса на разпръскване и евентуално се коригират напълно автоматично.

Допълнителна информация за пълното портфолио инвентар на Amazone можете да получите от официалния вносител на марката за България - Рапид КБ.
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!