Акцентът на фирма Агритоп по време на международното изложение Агра  2020 бяха товарачите Weidemann. Благодарение на огромният ръст в продажбите марката се нареди в топ 5 на най-продаваните товарачи в България за 2019 г. 

Товарачите Weidemann са все по-предпочитани от българските фермери

Няма да е изненада за никого, ако кажем, че машините Weidemann са най-предпочитани от родните животновъди. Никоя друга марка не може да се похвали с такава специализираност и насоченост към животновъдството. Неслучайно всяка немска ферма има поне по един Weidemann. Тази тенденция все по-често се наблюдава и у нас.

„Тази година нашият акцент на Агра е моделът T4512, защото той е най-продаваният ни телехендлер в Европа, включително и в България. На щанда на Агритоп фермерите могат да видят и моделите Т6027 с височина на повдигане от 6,0 м и Т5522, който вдига 2,2 т на височина от 5,5 м. Също така представяме и най-малкия – Weidemann 1140 от серията Hoftrac, който е подходящ за  всички фермери, защото с него може да се справите с почти всички работни задачи. Тази серия се състои от осем супер компактни, маневрени и икономични модела товарачи“, обяснява Михаел Франке, мениджър „Развитие на пазари“ на Weidemann.

Машините Weidemann имат редица предимства – защитно прахово покритие, маневреност, няколко опции на хидравлично управление, голям избор от прикачен инвентар и различни по широчина гуми. С една дума, всичко, от което се нуждаят фермерите за работа в своето стопанство. 

„Горд съм да видя как фирма Агритоп израства през последните години, те натрупаха богат опит и работят много в посока да презентират и запознават фермерите с предимствата на Weidemann. Разбира се, агросекторът в България също се развива и сме в добра позиция да обясним на българските земеделски производители, че Weidemann е това, от което се нуждаят“, категоричен е експертът. 

В момента от немската компания работят върху електрически машини и тяхното автоматизиране. 

„Предизвикателството пред нас са новите двигатели. Планирали сме производството на нови машини през второто полугодие на 2020 г. Сега сме известни в Европа с продажбите на машини в средния и малкия клас, а за догодина нашите клиенти в България могат да очакват от Weidemann по-големи машини като 7 и 9 метрови телескопични товарачи“, повдига завесата Денис Пронин – мениджър „Развитие на пазари“ на Weidemann за Източна Европа.

Агритоп: „Това, което ние можем, го правим много добре и сме единствени.“

Немските партньори на Агритоп са не само технолози, а и практици. Най-голямата сила на фирмата е, че те никога не прилага готови проекти. В животновъдството готовите проекти просто не работят, защото водят до много грешки и инвестиране на още средства. 

Фермата, както всяко едно предприятие, трябва да бъде правилно подредена, добре начертана и с добра перспектива. Тя може да бъде ефективна, когато работиш ежедневно и си изпълняваш своите процеси, без да се притесняваш, че има зони, в които трябва повече ръчна работа, или такива, които не са добре измислени. 

Фермата може да бъде ефективна и като използва правилната генетика и хранене.

„Но ние от Агритоп акцентираме най-вече на технологичната част и смятаме, че имаме добри успехи. Последните 15 години доказват това. В България вече имаме немалко ферми, които са ефективни. Те са подредени, преди това са добре обмислени, правилно проектирани и изградени и хората в тях могат да извършват всеки ден своите работни процеси“, категоричен е Николай Стефчов – управител на Агритоп.

През последните няколко години българските стопаните проявяват интерес не само към товарачите Weidemann, но и към доилното оборудване от топ марката DeLaval.

„Решенията, които фирма Агритоп предлага, са практични, взаимствани основно от Германия. Ние работим с водещи фирми производители, като DeLaval. С тях повече от 15 години успешно доим не само крави, но вече и овце, биволи. Решенията трябва да са с висока степен на иновативност, високо качество на продуктите. Само тогава може да се стигне до добри резултати и до добра себестойност на продукцията“, убеден е управителят на компанията. 

Това, което отличава Агритоп от всички останали фирми, които предлагат машини и оборудване за сектор „Животновъдство“, е нейната инженерингова дейност. Тя включва предварителното планиране, проектиране, изграждане и оборудване на фермата. Фирмата разполага с  висококачествен сервиз от професионални сервизни екипи, които осигуряват отлично сервизиране и поддържане на техниката и оборудването, предлагани от фирмата. 

Повече информация за Weidemann и DeLaval може да получите от официалния представител за България – фирма Агритоп, на www.agritop.bg и 02/971 26 20.