В рамките на селскостопанското изложение Агра 2012, стана факт официалното обявяване на новото търговско дружество Titan Machinery България , което става правоприемник на досегашната компания Римекс 1 Холдинг.


Стратегически инвеститор, който поема досегашния бизнес на Римекс е американската компания Titan Machinery , един от най-големите дилъри на CNH в света.

 

Питър Крисчънсен, президент и главен оперативен директор на американската компания, заяви пред Фермер.БГ, че компанията ще продава на българския пазар марката Case IH и ще инвестира в обучение на българския мениджърски и оперативен екип, както и планира да въведе свой софтуер за оптимизиране на работните процеси в компанията.


Румен Лазаров, досегашен президент на Римекс заяви, че новото дружество планира изграждане на голям регионален комплекс за селскостопанска техника в Русе, който ще обслужва не само България, но и Румъния. В базата в Русе ще се осъществява предпродажбено и сервизно обслужване на предлаганата земеделска техника.


В рамките на пресконференцията своето приветствие и подкрепа към учредяването на новата компания изразиха всички досегашни стратегически партньори на Римекс, както и представители на американското посолство у нас.

 

ВИЖТЕ ВИДЕО :

 

 

снимки от събитието :

 

 

 

 

© 2012 Фермер.БГ