На 6 април 2023 г. в Интер Експо Център списание „Мениджър“ ще събере на едно място водещи производители на храни и напитки, FMCG и Retail компании, за да очертаят заедно три от най-важните предизвикателства пред сектора – осигуряване на продоволствена сигурност, високо качество на продукцията и модерен маркетинг. По време на форума местни и международни производители, търговци и браншови организации ще споделят своя опит в преодоляването на негативните последици от войната и климатичните промени. Можете да направите своята предварителна безплатна регистрaция за 5-и годишен форум „Отговорни производители“ .  

Модератор на трите панела е Елисавета Якимова, заместник главен редактор на списание ,,Мениджър“.
Продоволствената сигурност и достъпността на храните е темата на първата дискусия. В нея ще се търсят отговори на въпросите: От каква подкрепа се нуждаят производителите у нас? Климатичните промени – каква година и какво десетилетие да очакваме? Новите държавни мерки за наблюдение на ценовата политика – очаквани ефекти. Кога и как инфлацията ще бъде овладяна? Хранителна независимост – възможно постижими ли са автономността и гъвкавите регионални съюзи? Кои са преките и кои ще бъдат дългосрочните ефекти от геополитическите процеси върху производителите и ритейлърите? 

Участници в разговора ще бъдат: Иван Чернев, изпълнителен директор на "Кауфланд България", Кирил Вътев, основател и съдружник в „Тандем-В“ ООД, Иванка Стойнич, мениджър "Устойчивост" за "Нестле" Югоизточен пазар, и Владимир Иванов, председател на Държавната комисия по стокови борси и тържища. Отправена е покана за участие и към Христо Алексиев, служебен заместник министър-председател по икономическите политики, министър на транспорта и съобщенията и ръководител на Националното координационно звено за контрол на цените при храните.
На чистата храна и качеството на храните е посветен вторият панел. В него ще се дискутира доверието на потребителите между Богомил Николов, изпълнителен директор на Българската национална асоциация „Активни потребители“, Иван Иванов, ръководител в направление „Плодове, зеленчуци и цветя“ в "Кауфланд България", д-р Галя Викьова, заместник изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните, и Даниел Божанков, председател на Асоциацията на промишленото птицевъдство. 

Ще бъде обсъдено още: Как се осъществява мониторингът и контролът на качеството? Добрите практики на производителите и отношението към Made in Bulgaria. Ще се представят нови тенденции в храненето и културни концепции. Преосмисляне на хранителните навици на нацията. Повишава ли се търсенето на биохрани в България? 

Потребители на фокус е темата на третия панел. Сред основните теми са отношението на българина към иновативните храни, начинът, по който потребителите оформят предпочитанията си, и на какво е основан изборът на продукти, как се изгражда бранд позициониране според различни възрастови групи. Експертни мнения по поставените теми ще споделят доц. д-р Кристиян Постаджиян, преподавател по реклама, зам.-ректор по учебната дейност в НБУ, Светла Лесова, основател и изпълнителен директор на "Видас Къмпани", и Биляна Лаундс-Николова, основател и управляващ директор на "Мелифера" АД.

Събитието е със свободен достъп срещу предварителна регистрация, която можете да направите тук. В страницата на събитието ще получите и повече информация за темите и участниците в дискусиите.