Заседание на Тематичната работна група, която трябва да разпише Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. е насрочено за утре, 11 декември, съобщи за Фермер.БГ Веселина Ралчева, член на УС на Българска асоциация „Биопродукти“ (БАБ) и член на Тематичната група.

 

Заседанието трябва да започне в 9:30 ч., а в предварителния дневен ред е записано, че основната тема в него ще е обсъждане на предложенията, получени по време на работата на фокус групите. Ще припомним, че до 6 декември осем фокус групи провеждаха срещи за обсъждане и детайлизиране на проекта на ПРСР 2014-2020 г. от отделните направления. Фокус групите, в които участват членове на Тематичната група за разработване на ПРСР 2014-2020 г., бяха създадени още през септември с идеята да започнат работа веднага.

 

Работата им, обаче, започна едва в средата на ноември. От август досега не е провеждано и заседание на Тематичната работна група, което доведе до това на 11 ноември БАБ заедно с още 16 организации, членове на Тематичната работна група, да внесат писмо в МЗХ с искане за спешно свикване на извънредно заседание на Групата. Тогава беше разпратен и график със разписани заседания на фокус групите. Утрешното заседание на Тематичната работна група ще е четвъртото по ред.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!