На днешното издание на фермерския фестивал пред Министерството на земеделието в София производители на телешко гхи ще обяснят какво представлява този продукт и с какво е полезен.

Планират ново разширяване на Натура 2000

От 12 часа посетителите на пазара ще могат да видят телешкото гхи в комбинация с пържени биокартофи. Картофите са от стопанството на биопроизводителя Веселина Ралчева, а мазнината – от „Дивата ферма“ в Източните Родопи.

Индийците използват гхи от векове, но у нас то тепърва набира популярност. Най-общо гхи е пречистено масло, от което чрез загряване се изпаряват всички остатъци от вода.

Организатори: „Чудни октомврийски вечери можете да си направите с вкусотии от пазара.“

Участниците в „Произведено във фермата“ се присъединяват към своите колеги от други фермерски фестивали, като казват „Не“ на найлоновите торбички. От днес те имат решение за пазаруване с пазарски торби и мешки на символична цена.

Организаторите призовават непременно да се отбиете през млечния щанд на Юлия Стоянова от Западния Балкан, която ще се завърне на пазара чак през пролетта.

Фестивалът „Произведено във фермата“ започва в 10:00 часа, а участващите фермери и производители са регистрирани по Наредби 3 и 26 или по Закона за храните.