Софтуерната компания Техно Фарм представи на международното селскостопанско изложение Агра , провело се в началото на месец март тази година, всички новости във софтуера на компанията, който ще подпомогне земеделците в прилагането на законодателството и кандидатстване за директни плащания през 2015 г. Това е първата кампания от новия период 2014-2020, в която ще се прилага схемата за зелени плащания, както и първата година в която се очаква да стартират новите мерки от програмата за развитие на селските райони.

 

"Използвайки софтуера на Техно Фарм , всеки фермер има персонален съветник за субсидии, които ще му дава информация по коя схема или мярка може да бъде заявено подпомагане.", заяви пред Фермер.БГ Татяна Цацева, Търговски представител Техно Фарм ООД.

 

От компанията допълниха още , че за новия сезон компанията предлага прецизни решения за очертаване с мобилни устройства Trimble. Чрез тях фермерите имат възможност да си осигурят коректно очертаване на допустимите площи и новите изисквания за „Зелени плащания“

 

 

От Техно Фарм отчетоха със задоволство, че Програмата GeoSCAN е достъпна за над 90% от земеделските площи в страната. GeoSCAN е първата програма за сателитно заснемане в България. Освен в България, GeoSCAN е една от първите програми в световен мащаб, които се базират изцяло на снимки с резолюция 5х5м. Освен резолюцията на изображенията, GeoSCAN има още едно предимство – спътниковата система, заснемаща земната повърхност е специално създадена за нуждите на земеделието.
Картите с вегетационен индекс на полетата в GeoSCAN показват силните и слабите участъци в полето, като по този начин фермерите могат да видят слабите зони в развитието на есенниците и да вземат мерки за подсилване на развитието на растенията.


Програмата е е лесно достъпна за земеделските стопани– под формата на онлайн портал или мобилно приложение за телефон и таблет, с което потребителите по всяко време имат достъп до специализираните карти и снимки на GeoSCAN.

 

Повече информация за персоналния съветник в софтуера TechnoFarm, който ще бъде ваш верен помощник при очертаване и кандидатстване за директни плащания през 2015 г., както и за революционната програма GeoSCAN, може да получите от Фирма Техно Фарм на телефон 0892 609 405 и интернет страницата www.technofarm.bg

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!