Тази събота – 14 октомври, ще се проведе първото изложение на животни и фермерски храни  „ФЕРМЕР ЕКСПО РАКОВСКИ 2017“. Началото на експото ще е от 9:00 ч. на пазара за живи животни в кв. Секирово в град Раковски. 
 
По време на събитието ще има представяне на проект на стратегия за развитие на говедовъдството в България от Национален съюз на говедовъдите в България. 
 
 
Посетителите ще могат да опитат вкусна фермерска храна и да разгледат говеда от породите „Холщайн“, „Българско родопско говедо“, както и овце от породите „Аваси“, „Мутон Шароле“, „Ил дю Франс“ и „Каракачанска“.
 
Организирани са и демонстрации на транжиране на плешка на говедо от породата „Херефорд“, реален, производствен процес в модулна мандра, традиционна техника за избиване на краве масло, вадене на мед с центрофуга и приготвяне на ръчен кашкавал. Посетителите ще могат да видят и приготвяне на типични местни храни – „пиде“, катми и лютеница. 
 
Ще има и предизвикателство за гостите, което ще ги накара да открият растителен продукт сред няколко вида сирена и дегустация на приготвено на скара телешко и свинско месо.
 
За малките посетители организаторите са отделили площадка за специална среща на децата с „бейби“ селскостопански животни, а за настроението на всички ще се погрижат от фолклорен ансамбъл „Слав Бойкин“ и група за народни танци „Китка” от град Раковски. 
Като бонус на изложението ще може да се види и земеделска техника. 
 
"С радост очакваме съботния ден, в който заедно ще посрещнем фермерската общност от област Пловдив и не само", каза за Фермер.БГ Рангел Матански, управител на „Фермерско мляко“ и организатор на изложението.