Германските производители на птици искат повишаване на изкупните цени от търговците, тъй като цената на фуража за птици се е повишила, информира meatinfo.ru.

Американците се радват на по-добър пазар на пуйки зад граница

Значителният ръст на цените на фуража за животни през последните седмици създаде за германските птицевъди повече трудности. Цената на пшеницата, основният компонент във фуража за кокошки и пуйки, в момента е с 25% по-висока в сравнение с нивото им миналата година. Тенденцията за постъпване продължава.

Производствените разходи растат, поради това призоваваме търговците да повишат изкупните цени. Потребителите трябва да са готови да платят повече за пилешко месо, заявиха представители на германската отраслова асоциация ZDG.

Производството на зърнени култури в страната, както се очаква, ще се понижи с 25%, сочат данни на списанието Poultry World. Именно поради това цената на фуржа продължава да расте.

В същото време ситуацията се описва като „катастрофална“ за цяла Северна Европа. Прогнозната за производство на мека пшеница в ЕС е намалена до 6-годишен минимум.