Тайтън Машинери показа в землището на Павликенското село Михалци жътва с новия комбайн CASE IH 9230 Axial Flow.

 

CASE IH Axial Flow 9230 е най-голямият сред 6-те нови модела комбайни, разделени в 2 серии 130 и 230 с максимална мощност от 295 к.с. до 571 к.с.

 

С усъвършенстваните разтоварващи системи, новите комбайни Axial-Flow Серия 30 могат да намалят времето за разтоварване с цели 40 %. Скоростта на разтоварване се увеличава от 109.2 до 116.5 литра в секунда за 6130 и 7130; 116.5 до 145.6 литра в секунда при 7230 и 8230; докато 9230 скача от 116.5 до впечатляващите 163.8 литра в секунда. В допълнение, новото независимо управление на напречния шнек дава на операторите повече гъвкавост по време на производствения процес.


"Получавате комбайн, който работи плавно и реагира бързо на  променящите се условия при тежка жътва. Шест изцяло нови модела на комбайните Axial-Flow предлагат средно по 10 % икономии и пълно съответствие на Tier 4A стандартите, както и удължени интервали за обслужване и минимална ежедневна поддръжка. Опростената и надеждна конструкция на Axial-Flow, с по-малко движещи се части, направи най-късите „прозорци" по време на жътвата - ден след ден - сезон след сезон вече 35 години.", категорична бе Диляна Иванова, Изпълнителен Директор на Тайтън Машинери България, която посрещаше гостите на полевата презентация, събрали се в жаркия юлски ден на полето до село Михалци.


Цялата системата при новите новите комбайни Axial Flow е разработена да сведе до минимум нараняванията на зърната от подаването до очиставането им. Нежното овършаване зърно-в-зърно е отличителния знак на дизайна Axial-Flow, стана о
ще ясно по време на полевата презентация.


Фермерите видяха също новите трактори от серията CASE IH Puma CVX, Magnum и Stieger/Quadtrac на CASE IH, чийто двигатели са оборудвани с технологията Efficient Power.

 

Зърнопроизводителя от Летница и член на НАЗ - Димитър Мачуганов, сподели че е впечатлен от новия комбайн и от факта, че на ожънатото поле не се видяха загуби на зърно. Самият той има 3 комбайна CASE IH , с които жъне своите земеделски площи.


Резултатите от тестовете на полето показаха, че могат да бъдат спестени повече от 10 % гориво в сравнение с предишното поколение трактори Tier 3. В същото време тази система повишава мощността и намалява времето за реакция на двигателя.


По време на полевата презентация бе представен и прикачен инвентар с марки Vaderstad и Salford, както и специализирани селскостопански ремаркета за зърно Annaburger.


 

© 2012 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!